قرارداد اجاره به شرط تملیک توسط وکیل

قرارداد اجاره به شرط تملیک

 

در مورد سابقه تاریخی اجاره بشرط تملیک در حقوق ایران اطلاعات خاصی در دست نیست ولی ظاهرا ورود این روش به نظام حقوقی و قانون گذاری ما از قانون یاد شده شروع گردیده و پس از آن نیز بین عامه مردم گسترش فراوانی داشته است و امروزه آنچه تحت عنوان لیزینگ Leasing برای واگذاری ماشین آلات مختلف و بویژه وسایل نقلیه شهرت یافته، با این قرارداد انجام می شود.

رزرو وقت مشاوره

حسب این قوانین و مقررات، ماهیت اصلی توافقنامه اجاره بشرط تملیک در این بود که این توافقنامه به اجاره کننده این اختیار و حق انتخاب را می داد که کالاها را خریداری کند، ولی اجاره کننده هیچ تعهدی برای انجام آن نداشت. قانون سال ۱۹۶۵ انگلیس اجاره بشرط تملیک را این گونه تعریف کرده است:

ادامه

قرارداد اجاره ملک مسکونی

قرارداد اجاره ملک مسکونی

 

افرادی که اصطلاحاً بنگاهی نامیده می‌شوند، سعی می‌کند نه سیخ بسوزد، نه کباب. مالک و مستأجر هم که هر کدام دارند ساز خود را می‌زنند. در این میان بنگاهی سعی می‌کند وسط ماجرا را بگیرد، مبادا معامله به هم بخورد و دستش از کمیسیون چرب دریافتی کوتاه بماند. بلند می‌گوید: «صلوات بفرستید.» صلوات می فرستند و مرد بنگاه‌دار کاغذ بزرگ اجاره‌نامچه را روی میز پهن می‌کند و شروع می کند به نوشتن.

اگر بگوییم ارزش قانونی سندی که بنگاهی می‌نویسد با ارزش یک برگ کاغذ که مالک و مستأجر در منزل خودشان بنویسند، فرق چندانی ندارد، بیراه نگفته‌ایم.

ادامه

قرارداد اجاره ملکی مزروعی

قرارداد اجاره ملک مزروعی

 

قرارداد اجاره ملک مزروعی قراردادی است که بر طبق آن فردی که موجر نامیده می‌شود، ملک زراعی و یا مزرعه و یا زمین کشاورزی خود را به فرد دیگری که مستاجر نام دارد، برای مدت معین و در ازای اجاره‌بها یا کرایه، به اجاره واگذار می‌کند.

در این نوع اجاره، مستاجر برای اشتغال خود و یا سایر اعضای خانواده زمین کشاورزی و یا زمین مزروعی و یا یک مزرعه را معمولا برای یک سال اجاره می‌کند. موجر معمولا مبلغی به عنوان پول پیش یا ودیعه، از مستاجر دریافت می‌کند و مبلغی نیز ماهانه به عنوان اجاره‌بها تعیین می‌شود.

ادامه

قرارداد اجاره ملکی

قرارداد اجاره ملک تجاری

 

موضوع عقد اجاره و سرقفلی اماکن تجاری یکی از رایج ترین اموری است که درقوانین و نظام حقوقی کشورمان جایگاه ویژه ای داشته و دارد و درحال‌حاضر نیز بدلیل بروز اختلافات و تنازعات در روابط مالکین ومستاجرین بخش بزرگی از پرونده‌های حقوقی مطرح در مراجع قضائی را شامل می‌شود.

مستاجر چه تکالیفی در مقابل موجر دارد؟

ادامه

قرارداد چارتر پارتی

قرارداد چارتر پارتی

 

امروزه در فضای کسب و کار، قرارداد چارتر و مدل کسب و کار مبتنی بر چارتر، به قراردادهایی گفته می‌شود که یک دارایی یا حق مشخص، برای یک مدت معین یا برای یک انجام یک عمل مشخص، از سوی چارتردهنده به چارترگیرنده اجاره داده می‌شود.

در قرارداد چارتر عموماً (و البته نه همیشه) ظرفیت مورد اجاره نسبتاً بالاست و چارترگیرنده آن را بین متقاضیان، توزیع می‌کند.

نخستین کاربردهای قرارداد چارتر

 

نخستین قراردادهای چارتر تجاری در دوران جدید، برای چارتر کردن کشتی‌ها منعقد شده‌اند.

ادامه

اجاره

قرارداد اجاره

 

قرارداد اجاره در واقع قراردادی برای انتقال منافع است. باید گفت هر مالی از عین و منافع تشکیل شده است که عین در واقع همان موجودیت آن شی است که حاضر است و منافع چیزی است که از آن عین به صورت تدریجی استفاده میشود.

پس قرارداد اجاره در مورد منافع قابل انعقاد می باشد. سوالی که پیش می آید این است که این منافع چه چیزهایی می توانند باشند؟

ادامه